При приготвянето на агнешкото месо може да включим червен пипер, кимион и дори кардамон, който дава по-цитрусов аромат. Йоана Петрова поясни, че месото може да поеме много и различни подправки. „Лимонова кора също му подхожда, но нека не забравяме и зелените билки и подправки. Разбира се най-отива розмарин на агнешкото месо. Може да се включи мащерка, мента или риган в средиземноморски стил ако се приготвя“, обясни блогърът.
Времето за печене също е специфично при агнешкото месо. „Времето зависи от това каква част печем от месото. Ако са например котлетите, където месото е доста деликатно и крехко, тогава не ни трябва много време. Месото трябва да остане сочно. Ако печем бутче или плешка, тогава можем да го задушаваме по-дълго време във фурната – в началото покрито, а след това да се открие, за да може да се запече хубаво на повърхността и да стане коричка. Тогава времето може да варира от 2 дори до 4 часа. Зависи от това каква температура сме сложили на фурната. При 180 градуса около 3 часа ще имаме хубаво задушено месо“, обясни Петрова.
Доброто настроение е най-важно за приготвянето на козунаците. Има тънкости, които са важни да се спазват, за да се получат така желаните конци. „Важно е да използваме брашно с по-високо протеиново съдържание и разбира се дълго месене. Хубаво е в козунака да има два вида мазнина – едната да е животинска, а другата да е растителна. Животинската може да е с краве масло или свинска мас. При растителната може да използваме неутрално на вкус олио – слънчогледово или от гроздови семена“, обясни блогърът. Важно е захарта козунака да не е твърде много. Причината е, че ако прекалим ще попречим на образуването на конците. „Правилото е около 300 гр. захар за 1 кг. брашно. Козунакът хем е сладък, хем имаме добре развит глутен, съответно и хубави конци“, допълни Йоана Петрова. Относно ароматите може да се използват ванилия, лимонова кора, а пълнежът е въпрос на въображение и вкус.
Реми Хогард спечели два медала на Американското първенство по пясъчни скулптури като представител на България. Нейната скулптура Purrfect Love получи наградата на публиката в категория Master solo. Спечелен е и медал на състезанието по бърза скулптура Quicksand, в което художниците имат 10 минути, за да издълбаят скулптура по тема, избрана от..
Регионален исторически музей – Бургас ще представи колоритната изложба „Медникарството – древно и вечно“. Тя е дело на етнографите от РЕМ – Пловдив и ще бъде открита днес от 16:30 часа в залата за временни изложби на Етнографската експозиция в морския град на ул. „Славянска“ 69. Още през ХVІІІ век много от произведенията на българските медникари се..
Клип в социалната мрежа показва странно огнено кълбо, придружено от силен тътен в небето над Синеморец. Местните - очевидци на явлението в неделя вечер, го заснели, но според кмета Костадин Диков се касае или за ракета, или реактивен самолет. "Това което знам от хората, тъй като аз не съм видял нищо, е имало много силен тътен, който се е чул..
Жителите на Долно Ябълково искат да поставят скулптура на ябълка в населеното си място, затова стартират дарителска кампания за събирането на средства за реализирането на идеята. „ Скъпи приятели, съселяни и родолюбиви българи, имаме една мечта – нашето любимо село Долно Ябълково да се сдобие със своя истински символ! Стартираме инициатива за..
Един от най-големите волейболни шампиони на България – Владо Николов, ще се срещне с бургаската публика днес, 23 ноември, от 13:00 часа, в Културен дом НХК – Бургас. Той ще сподели своя път към успеха – за победите и загубите, за дисциплината и вдъхновението, за това как се възпитават истински шампиони. Специално за бургаската публика Владо ще..
Бургаската ученичка Арина Шило е полуфиналист в „България търси талант“. Тя е възпитаник на Музикалното училище "Проф. Панчо Владигеров" в града. Във фейсбук страницата си от учебното заведение споделят, че участието в предаването е изключително важно з а Арина. "Т я вложи много труд, отдаденост и сърце в своя нов номер, който..
Осем „златни“ двойки, които навършват 50 години съвместен живот, подновиха брачните си клетви в Камено в Деня на християнското семейство, който се отбелязва днес. Общинската администрация организира за втори път честване на „златни сватби“. Инициативата е дело на кмета Жельо Вардунски, с цел да вдъхнови младите хора и да подчертае значението на..