От днес Българската агенция по безопасност на храните започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед, съобщиха от агенцията. Проверките в предприятията ще приключат в края на месеца, а в търговските обекти и щандовете на открито без предварително опаковане на сладоледа – на 30 септември. Ще се следи за използваните суровини, хигиенните условия, спазването на правилата за съхранение на продукта. Елемент на проверката ще бъде също дали търговците предоставят информация за наличието на вещества в сладоледа, които могат да предизвикат алергични реакции.
Всяка година в третия четвъртък на месец ноември се посреща първото младо френско вино Божоле. От две десетилетия традицията се спазва и в България. Основна заслуга за провеждането на празника в Националния дворец на културата е на Френско-българската..
Министерството на туризма получи официален сертификат за членство в престижния европейски културен маршрут "Пътят на виното" (Iter Vitis). Той бе връчен на министъра на туризма Мирослав Боршош като признание за включването на България в мрежата от..
В петък, 21 ноември, над централните и източните райони ще има по-съществени разкъсвания и временни намаления на облачността. В Източна България и на север от планините ще духа умерен и силен, поривист югозападен вятър, докато в равнините и котловините..