Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
Сътрудничеството между български и китайски учени беше обсъдено днес в София на форум от представители на Българската академия на науките, правителството, икономисти и общественици. Събитието беше организирано съвместно от БАН и Китайската медийна група...
Филмът Made in EU на режисьора Стефан Командарев спечели Голямата награда на публиката на 63-тия филмов фестивал в Хихон в Испания. Лентата триумфира в конкуренция с 95 заглавия, съобщи БТА. "В рамките на няколко дни спечелихме награда на критиката на..
Охранителни камери заснеха мечка в жилищен квартал на град Карлово преди дни. Хищникът е сляз ъл до къщите в северната част на града и се е разхождал невъзмутимо по улиците , докато не е бил подплашен от преминаващ автомобил. След сигнали на..