Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
Седемнадесетият пореден празник на младото вино в Пловдив беше открит официално на 21 ноември . Виненият маратон, който ще продължи през целия уикенд обещава незабравимо кулинарно и културно пътешествие сред автентичната атмосфера на Стария град..
Дни на турската култура ще се проведат на 22 и 23 ноември в Културен център "Двореца" в Балчик. Събитието под мотото "Посоки Турция" се осъществява с участието на културни институции от страната. Сред участниците са Народно читалище "Мевляна – 2012",..
В събота минималните температури ще са от 9 до 14°, в София ще е около 9°. Сутринта ще има мъгла и влошена видимост над котловините и полетата в Западна България. През деня ще има променлива облачност, по-значителна над северните райони, следобед и над..